Запах моря

Олександр Мачула
(Із циклу „Лазурний берег“)

Чим пахне море? Громом і дощем,
і бурунами в заході світила,
і шерхотом прибою, а іще
тим вітром, чайкам що розправить крила!

Чим пахне лазурова далечінь
у час вечірній під пригаслим сонцем,
що зранку підіймалось в височінь,
а зараз опускається в сторонці?..

Доріжкою, що йде за неба край
і ніжним мерехтінням хвиль сріблястих.
Духмяніє морський так мабуть рай,
так невимовно пахне щире щастя.

Ще море пахне свіжістю лагун
й південною дзвінкою синявою,
що будить відзвук серця мого струн
і знову манить в мандри за судьбою…

04.09.2018