Московським попам

Олександр Мачула
(православна усмішка)

Від московських архіреїв
чути ямби і хореї,
пригадали навіть космос,
лиш пронюхали за томос.

Як побачили ще й дрюка –
завертілись мов гадюки,
заспівали про братерство
й миттю скаргу в міністерство!

Помарніла морда сіра,
захиталась вража віра,
бо настав кінець їх байкам
про всесвітню балалайку.

Бо прийшов кінець їх Риму,
щоб не лазили до Криму,
бідне людство не дурили
й марно Бога не гнівили.

Собираються в дорогу,
хвацько милять в рашку ноги,
вже пакують чумадани,
не чекаючи майдана.

Йдіть додому з вашим богом,
скатертиною дорога,
у свої гнилі пенати,
сотні б років вас не знати!

Скоро й ваші вас розкусять
і зректися сану змусять,
в пекло вам одна дорога,
бо забули ви про Бога!

06.09.2018