Zbudowanie

Халина Подгорска-Дутка
ZBUDOWANIE
Nikt nie odbierze
tego co niegdys
wszczepilo sie
sloncem
w otwarte serce
zgodnosci
i wynioslo
podwojnym
rozumieniem
w misterne zbudowanie
Nikt nie odejmie
zbudowania
gdy sam jest
zbudowany
A gdy nie jest
to tym bardziej
bo go nawet
nie pojmie
nienazwaniem
02.05.2014
***
HPD