Я наче птаха в замкнутiм колi

Раиса Андрющенко
http://www.stihi.ru/2018/09/08/9182

Матінко Божа,  зжалься на мене,
Сил вже не маю  терпіть  сьогодення -
З самого ранку до пізньої ночі
Зводить безвісність   долю  жіночу,

В темну  долину  за   бабиним  схилом,
Де  в забутті  туманіють  могили,
Зсохлися верби,  діставшись коріння
Морока ночі  та  божевілля…

Плаче калина при самій дорозі
Я повертаюся, а   на порозі…
Місячний лицар в світлім жупані
Світить лампадкою в сірім  тумані,

Силі ворожій, темній, таємній,
Що мене тягне із сьогодення…
Та мені байдуже… серце німіє…
Тьмяна  безвісність  в очах шаленіє…

Знову вертаюсь та ружі червоні
Чортополохом в’їлись   в долоні,
Гострими голками вп’ялися   долу,
Щоб зупинити в  замкнутім колі…

Матінко Божа,  зжалься на мене ..