Защо трябва да има мъка

Эва-Мария Дудоленска
Защо трябва да има мъка?
Защо сърцето трябва да боли?
Защо трябва да изливам във римите тъги?

И сега попаднах в град
И дневникът ми се намокри,
С протяжна безнадежност газя локви,
Сред тъмен град загубена
нося свояка мокра плът…

31.07.2018