обратно

Эва-Мария Дудоленска
В тази нощ тръгвам пак от
    родния край
И бие сърцето възбудено.
В тази нощ няма сън,
Има Яворов.
Чака да тръгне със мене на път.

Аз не ще пътувам в Европа,
Не ще ходя в Китай,
А по Тбилиси ще бродя,
По нарикала ще стъпвам със крак,
Хаджапури ще ям, тархун ще пия
И без шашлык няма как.
Аз барабани Грузински ще моля
В ритъм да вляза аз пак.

И дните минават един подир друг
Сърцето растапят стихи
Милев, Славейков, Маяковский и
Бърнс…
Щастие и горест зарад мечти…

9.08.2018