Лятото

Эва-Мария Дудоленска
Всеки път,
     Когато вкъщи пак се върна
Расходя се по парка
     В страна родила мен
Аз виждам някой спомен
                в тъмнината
За жарките лета
                в сияен ден.
Но луната, звездите
     Показват ми път
Че трябва да може да пътувам на длъж,
Да нося в сърцето си
     Спомен за родния край
И да съм щастлива там където съм.

7.08.2018