една мечта

Эва-Мария Дудоленска
Днес аз бях жива.
Просто жива и това е.
Летен полъх на ветреца,
Край езерото галещ мене,
русите ми къси коси.
Това от лятото бих искала да помня,
Как веднъж похарчих всички си пари,
За една мечта, тръпка във сърцето,
За някой спомен, когато му е време.
А парите…
Парите ще се върнат,
Но не и дните
В които още мога да бъда дете…

16.08.2018