Верасень

Булавкина Татьяна
Вераснем да нас прыходзе восень
Туманы ніба сцежкі да зімы
Лес, ніба фарбамі галосіць
На узгорках дыванамі верасы

Ізноў у школах гоман дзецкі
Да выраю гатуюць крылы птушакі
А бульба з глебы да паветра рвецца
Каб мы яе пералажылі у мяшкі

Дзень карацее з кожнай ноччу
У празрыстым небе зорны габелен
Прырода з вераснем у восень кроча
Збаўляя рух  быццам ня хоча перамен