Казала раз рос р дна мати...

Александр Ткач 4
 КАЗАЛА РАЗ РОСІЇ РІДНА МАТИ...
      (українською)

Казала раз Росії рідна мати,
Та, наша, КИЇВСКАЯ  РУСЬ:
«Хочу тебе, дитино, запитати,
Бо я чогось ніяк не переймусь, -

Що сталося, скажи мені насилу,
Що утворилося такого навкруги?..
Що сестру Україну, свою милу, 
Ти нині записала в вороги?..

Чи вже наказ своїх батьків забула,
І висновки віків отих лихих?..
Про те, як нам погано усім було, -
Від турок, німців, ляхів різних тих!..».

Зітхнула так Росія: «Що казати?..
Забули у Москві про цей наказ…
І хочуть нас у купу всіх зігнати,
Наче охопив їх лютий сказ…».

АГОВ, СИНИ СВЯТОЇ УКРАЇНИ,
РУСІ ВЕЛИКОЇ, І БІЛОЇ РУСІ!.. –
ЧИ МОЖЕ, ВИПРАВЕМО БРАТТЬЯ, СЕСТРИ СПИНИ,
І ВІЛЬНО ЖИТИМЕМО В СВІТІ МИ УСІ!..