Вячэра

Михаил Кортелёв
Вячэра.

Вячэра не ўдалась,
Бо бульба, як вата,
Хоць смажыў на сале,
Але ж, гаркавата,

На год неўрадлівы
Шмат працы паклаў я,
Але садавіны
Ўзяў небагата,

Бо год неўрадлівы
На цыбулю і моркву,
Бо чарвяк стачыў сьлівы,
А бульба пасохла.

Жыцьцё непавінна,
Бо доля такая:
Без сваёй садавіны
Чужую спазнаеш.
-01.09.18.