Звенят в раю их голоса...

Светлана Пригоцкая
 Генка Богданова ( Болгария)

http://www.stihi.ru/2016/12/26/7635
 
ГЛАСОВЕТЕ ИМ В РАЯ ЗВЪНЯТ

На загиналите певци, танцьори, музиканти, диригента
от руския военен Ансамбъл „Александров“
Светлите ангели малко ли бяха,
сред небесния Божи простор,
че ненадейно за Там отлетяха
музиканти, танцьори и хор?
На Мать Русия чеда талантливи,
на народа руски – цвета,
оставили спомени ярки и живи,
днес опечалиха света.
Сърцата ни плачат с тебе, Русия,
за „Александров“ с тебе скърбят.
Сред хора небесен ще ги открием,
гласовете им в Рая звънят.



 ЗВЕНЯТ В РАЮ ИХ ГОЛОСА

Погибли певцы, музыканты, танцоры,
Русский военный ансамбль « Александоров»,
Светлые ангелы в небесных  просторах…
Улетели внезапно ,над морем  туманным.
Приютил  все таланты Божий простор,
До сих пор в небесах слышен ангелов хор!
Мать Россия таланты  чудесные чтит,-
Русской нации цвет и никто не забыт,
Всплывают живые  воспоминания
Над водной стихией, морем бескрайним.
С тобою , Россия, плачет весь Мир,
Ансамбль « Александров» всех  покорил.
Наши сердца во всём  мире  скорбят,
В раю голоса самых смелых ребят.