Плачем с тобою, Россия...

Светлана Пригоцкая
   Генка Богданова ( Болгария)

ПЛАЧЕМ С ТЕБЕ, РУСИЯ!

Плаче Русия за рожби свидни -
жертвите на кървав, безсмислен терор!
Хора без съвест, хора безстидни,
пак палят в душата й адски пожар!
Жертви невинни на сляпа омраза
без време прекъснаха полета свой.
Луд е светът ни! Разяжда проказа
времето наше, нямаме миг покой.
Господи, хората хора убиват,
майки, бащи, невинни малки деца!
Алчност и лудост зад ВЯРАТА скриват,
нямат съвест, нито човешки сърца!
Днеска плаче Русия! А утре - кой?
Кой пак ще осъмне с разбито сърце?
Господи, дай на света ум и покой!
Строши вероломните, алчни ръце!

  ПЛАЧЕМ С ТОБОЮ, РОССИЯ!

Плачет Россия, крики родных,
Жертвы  террора на землю падают,
Кто виноват , где совесть и стыд,
Не надо миру пожара адского!

Невинные жертвы ненависти слепой,
Без времени прерывают свой полёт,
Наш сумасшедший мир , ты постой,
Хоть мгновенье покоя просит народ.

Господи , убивают люди людей,
Алчность и безумие за Верой скрывают,
Убивают отцов, матерей, невинных детей,
Нет сердца, совести , террору нет края.

Сегодня плачет  Россия, а завтра кто?
Кто ещё будет с разбитым сердцем?,
Господи, дай миру ум и покой,
Останови алчные руки и зверства.

Художник: Татьяна Голубь