Зул хъуьрена заз...

Билал Адилов
Нянихъ мад авай   зун чи паркина,
Милиз   рапрапзавай гъетери цава ,
Гатун ванерикай затI амач ина -
Секинвал авай са, секин тир гьава.

Амма  кьуд патахъай заз хъуьрена  зул,-
Кьуранвай чIурарни, шуьткьенвай цуьквер…
Вири   рикIел хквез  акатзавай фул,
Я накь хьиз  кIвачерик галамачир  звер.

Хилер кьецил хьанвай тарар тир пелеш,
Къекъвена  перишан, стIал квахьзавай…
Аватна  зи хъуьхъвел, алкIана са пеш
ГьикI темен гана заз вавай гуз тахьай…
               
                14.09.2018