Рекьимир зи умуд

Билал Адилов
Вучиз суалрикай икI катзава  вун,
Къалура ,чир хьурай заз михьи  гьиссер,
Сад я лугьузвай чи рикIерин ягъун,
Бес гьинва гаф гайи ашкъидин эсер?

Вун тушни зун патал суьгьуьрдин алем!
КичIезва заз вакай- лугьумир вуна…
Кхьида за мадни,галатдач къелем,-
Уьмуьрдин гъавурда  гила акьуна!

Лув ханвай лекь я зун дагъларин ценел,
Рагари чуькуьзва, тIамбура  хьана,
Минет хьуй, дерт гъимир дердерин винел,
Чаравал къвезва жал хабар тагана?


Лугьумир садрани , жедач  чун санал,
Зун патал савкьат я гьижранди кунни…
Рекьимир зи умуд, гьикI хьурай зи гьал-
Адан гуьгъуьнаваз рекьида зунни…