Якось у Закарпаттi

Поэт Закарпатья Василий Галас
* 17.09.18 у Нижньому Солотвино
  ізраїльський хасид у ДТП вбив
  дівчину підлітка й утік -
  разом з пасажиркою хасидкою.
  Затримані на кордоні з Угорщиною.

* 20.06.19 Пять лет лишения свободы
  условно, с испытательным сроком
  три года. Хасидка даже не была
  привлечена к уголовной ответственности.
  Беззаконие. Одобренное родными.
  Небескорыстно. Увы.
  Хасиды дома.

Не везе хасидів
спекатись ніяк.
Хто зна - в Закарпатті
опинились як...
Всюди їм безкарно.
Мчав один - стріла.
Тож убив дитину.
Мертва полягла.
Ні, не зупинився.
Дременув. Ато.
Вай, коли зловили -
мав нове авто.
Свідок пасажирка -
ну авжеж своя.
Спроквола й хасидки
вилізло ім'я.
Брали на кордоні
вбивцю як в кіно.
Одягли кайданки -
тряслося воно.
Подруга - до пари.
Мертві очі злі.
Отакі бувають
люди на землі...

Вересень 2018
Закарпаття