Сниг, мэтэлыкы лытять...

Тамара Крячко
   Использован кубанский суржик,прабабушке Наталье посвящвется...

Сниг.Мэтэлыкы лытять.
Дни,манэньки,як дытя,
Ласкиви,як маты,
Сказкамы напхати.
Хаты били,як грыбы,
Хоть вары йиз них супы...
Дэрэвця,як пивни.
Дэ,цыкавый спив йих?
Поляныця як,плэтэнь...
Сныця?
Йякив мий йидэ?
Крипкый,кинь як начэ...
Скрып.Його ны бачу...
Переулок,як гарба.
Йя забула з таком жбан,
З маком ,рушнычочок...
Йякив,муж,дружочок!
Любый,пэрший,господын...
Губы шэрхнуть биз воды...
Биз одэжи-груды...
Нэзалэжной,худо.
Нэдолюблэной спивать:
"Ны голуба,ны вдова..."
Колыхайе сниг мэнэ...
В сни,коханый,ны мэнэ.