Сизокрилий птах

Васютович -Большакова Валентина
В пам'ять про любимого брата
Васютовича Івана Павловича, який загинув
смертю хоробрих в Придністров’ї  20.06.1992 року.


Рубець залишився на серці,
Від рани, яка наболіла
І лише ниє серденько
Про дорогу нам людину.

І постарілі, і сиві
Приходимо на могилу,
В пам'яті молодий і гарний,
Які ж в тебе очі милі!

Як хочеться, щоб ти вернувся,
Як хочеться бути з тобою!
Найкращий на світі брате,
В душі поговоримо з тобою.

В свої молодії роки
Ти птахом злетів у долі.
Спішив життю назустріч,
Спішив  пожити на волі.

Був люблячим, працьовитим,
Добрим сином і батьком,
Рибалкою був завзятим,
Швидким, енергійним братом!

Війна, будь проклята світом,
Убила тебе солдатом,
Наш – захисник, сміливець,
Від нас відлетів сизим птахом!

Ми любимо, наш єдиний,
І пам'ять про тебе з нами!
Кровиночка наша, Іване,
Рідненький, коханий Ангел!
                19.06.09 р.