Сiло сонечко у пiсню

Зозуля Юрий Павлович
Ще до віроломного нападу Росії й багато чого іншого "братерського"
Вже новий поріг, аби аж по ріг: ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня 
Тримаймося, братове, проти зайшлої та власної мерзоти: й БУДЬМО!


...над рікою низько сонечко сідає,
   тихо в човен хлюпає вода...
   і одна дівчИна берегом гуляє, –
   гуляє сама-самісінька.

                дівчинОнько з мрій, ходи в човен мій:
                рушимо, чи ні, до щастя в цій весні?
                в променистій річці, в палаючій квітці, –
                в сонечку! – доки водою біжить!..

                лежить дорогою!.. серцем бринить...

...бо пісні такі вже солов’ї складають, –
   співи про кохання та весну...
   тато пошукають, мамця почекають,
   там – най виглядають вишину!..

                дІвчино зі мрій, – сідай в човен мій!
                разом попливемо сонцем у небо;
                сим одкритим світом рушим за літом
                світлечком, – воно за нами щемить, –

                в найхутшу дорогу!.. найдовшу мить...

...над рікою низько сонечко сідало,
   хлюпало у човен, що вода;
   а моя дівчИна берегом гуляла –
   мене не впізнавала, – задивилася...


І кілька відгуків з "попереднього сезону" (начебто й вони свіжі!): Рецензии на «Сiло сонечко у пiсню» (Юрий Зозуля)

Така гарна пісня, та таки й хлопчина в ній дуже гарний - а дівчина - не впізнала, не туди задивилася!!...
Т а к в житті часто трапляється, стрітившись - не зустрічаються!
Олена Ра   10.06.2013 13:09   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Напевно, лирично, нежно - вот что поняла наощупь. Спасибо, Юра!!!
Татьяна Костандогло   13.02.2012 17:41   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Гарна пісня,чудовий сюжет!!!
Вдачі та натхнення!!!
З повагою,
Владимир Прохода   04.08.2011 22:49   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
Я звичайний чолов'яга,з українського села,
Мене й мою родину,харчує лиш Земля,
Письменником не буду,на світ зійшла чума,
На друк потрібні гривні,а в мене їх нема...
Пишу тут свої думи,та й те що на душі,
Дві мови у родині,тому стихи й вірші.
А лаври нам потрібні,щоб лиш зварити борщ...
Я маю честь і гідність,і вірю - в небі Бог.
Владимир Прохода   05.08.2011 00:27   Заявить о нарушении / Удалить
І Вам всього найкращого!!!
Владимир Прохода   05.08.2011 01:07   Заявить о нарушении / Удалить