Переболить

Виктор Гала
Переболить,а зараз важкий камінь
Упав і душить, зайві всі слова.
Ніщо той камінь зрушити не змусить,
Коли не хоче того голова.

Терзає душу, обпікає серце,
У чорні фарби одягнувся світ,
Вина в тобі - "Адамове реберце" ,
Що так невдало закінчивсь політ.

А тільки вчора ще цвіли жоржини,
В блакитнім небі райдуга цвіла,
А вже сьогодні пісня горобини
На душу гіркотою прилягла.

Ніщо не вічне і життя минає,
І гіркота солодкою стає.
На жаль таке тоді тільки буває,
Коли душа холдною стає.