Doniesienia z lata

Халина Подгорска-Дутка
DONIESIENIA Z LATA
Widzialam
dosc szczesliwych ludzi
naznaczonych sloncem
zgietych od wysilku upraw
i dogladania gospodarstw
w ktorych  na noc
zwierzeta chronily sie
w przestronnych stajniach
oraz domostwach ich serc
wszystkie co do jednego
najczulej obdzielane
czulymi spojrzeniami duszy
Nic dziwnego ze rankiem
nawet kury zadziwialy splendorem
przysparzania swiatu
prawdziwych cudow
-bo czyz nie sa nimi
zwykle kurze jajka?
20.09.2018
***
HPD