Я щиро шукаю пiсень

Миклош Форма
Я щиро шукаю пісень
у кожному божому вірші,
у божому слові, у тиші,
у всім, що є ніч і є день.

Я знаю: дитинство моє
мене спонукало співати –
одвічно співочі Карпати
зростили таким, яким є.

Шукаю пісень, лиш вони
підносять і серце, і душу,
а я лиш записую – мушу,
аби не забулись, мов сни...