Евгения Янищиц. Той, что давно зовётся Вашей...

Ген Жэстачайший
Евгения Янищиц

Той, что давно зовётся Вашей...

...Той, что давно зовётся Вашей,
И коей с Вами быть
                до гробовой доски,
Не оттолкнуть  меня бесстрашной,
Не зачеркнуть прямой строки
Моей руки,
                что знала руку только Вашу
В рассветной мгле большого дня,
Сто тысяч мук за ночь перебиравшей
В надежде видеть проблески огня.
Сама весна соединила наши души,
Сама любовь открыла нам зарю.
...И все ж боюсь своей строкой разрушить
Меж нами тишину. Не говорю.
_________________________

Яугенiя Янiшчыц

I тая, што даўно завецца Вашай...

...I тая, што даўно завецца Вашай,
I з Вамі да балючага грудка,
Павек не адхісне майго бясстрашша
I не закрэсліць роўнага радка
Рукі маёй,
                што знала толькі Вашу
На схіле самай светлае пары,
Сто тысяч мук за ноч перагартаўшы
За той адзіны промень на зары.
Сама вясна з'яднала нашы душы,
Сама любоў нас вынесла з агню.
...I ўсё ж баюся я радком парушыць
I разбурыць між намі цішыню.