Моя ты родина, страна моя родная... на украинском

Александр Ткач 4
«Моя ти матінко, країна моя мила…»

                ***
Моя ти матінко, країна моя мила!
Запродана навкруги вся земля… -
Дивитися на це, уже несила,
А що робити? - І не знаю я…

Продаються поля, продаються ліси,
Краєвиди свої, українські,
Не побачимо ми за парканом краси... -
Захопили від зору, по-свинські.

Запаніли плебеї, накравши грошей
У сусіда, у брата, у свата.
І до влади, мов миші продерлися, ще й,
- А у мене, обшарпана хата…

В цьому світі, - вогні не палають,
В цьому світі, - не квітнуть квіти,
В цьому світі очей не мають,-
Ні дорослі, а ні діти…