Дождь идёт

Светлана Тихомирова 3
Серо,
Сыро
И туманно.
Дождь идёт.
Нудно,
Вяло
И противно
Он поёт.
Завалиться
На кровать
И спать…
А во сне –
Летать…
Солнце
Пусть
Приснится
Мне.
Солнечно
И ярко
Будет
Хоть во сне.