Помаранчова iсторiя

Свирина Нинель Анатольевна
Помаранчова історія.
***************************
Птах помаранчовий гуляє. -
Він є найкращим,то він знає.
Тож інших геть не помічає!
Крокує гордий, та щасливий.
Бо народився він вродливий.
Ба! Лише "вороги" навколо?
Не дивиться він геть до долу.
Дзьобик задер, гордо крокує.
Веселку хвостиком малює.
Потужно крилами махає ....
Нікого геть не помічає! -
А поряд, дерево, де нишком,
Тихесенько сиділа кішка ....
Теж помаранчова, хитренька.
На сонці гріється маленька ...
Під дубом тим кошак сидів,
Та лагідно їй муркотів ....
"Для тебе, мила, зірку з неба
Дістану зараз, якщо треба"!
"Не треба зірочка твоя! -
Мені б смачненького, бо ж я
Втомилась, трошки зголодніла.
Під сонечком давно сиділа" ....
Кошара дума: "Що ж робити"
- Що б кицькою заволодіти?!
Аж, раптом чує: "Чик-чирик"!
Кицюня бачє - котик зник ....
Та майже, за одну хвилинку,
Спіймав за хвостика, пташинку.
То ж вистачило два стрибка,
За мить, птах - в пасці кошака!
Побачила це, "мила киця",
Замуркотіла, "як годиця" ....
Та каже котику: "Мій любий! -
Чекай но, злізу скоро з дуба!
Та миттю, бестія руда
Кошарі в очі загляда ....
"Кохаєш, милий мій руденький?!
То ж згодна я на посиденьки,
С тобою, лише скажи: да!"
А птах їй в рота загляда ....
Та дума: "Ось, прийшшов мій час,
Ще мить, та вогник мій вже згас"!
.... Відповідає котик: "Да"! -
Птах не залишив і сліда!
Скоріш злітає він до неба ....
Нічого більше і не треба!
Та бачє птах: хвоста немає!
Нічого! Хвостик виростає!
У пасці звіра побував ....
Але ж хтось шанс подарував?!
*******
03.10.2018 г.
Неля Шрамко