Лястовиче гнездо

Антонина Димитрова -Болгария
С канарите флиртува морето,
впило пръсти в безмълвния бряг
и разпуща си къдрите светли
белолика кокетка вълна.

Замък приказен ръст е изправил,
гордо виснал над стръмна скала.
От ръце на дете ли изваян
град от пясък е, в слънце облян?!

Първозданно величие! Прелест!
Сякаш чудо двореца крепи!
Птици песни в темелите вплели
за живот, за любов и мечти...
2.10.2018г.