Нi, справа не в тiм

Шморон Наталия
Ні, справа не в тім , що закінчилось літо, 
Що знов осінь холодом дме у лице ,
Бо ми тільки вчора кричали в півсвіту,
Що нам вже набридло , як сонце пече ...

То просим дощу, а то дощ без резону...
І скаржимось всім , вибиваючись з ніг,
На спеку липневу,( хоч все й по сезону ),..
А потім зима не догодить  -бо сніг ...

Нам навіть не вгодить своя власна хата,
Вже просто «проївся» віконний вітраж ...
Ні-ні! ..вона гарна ... велика й багата ,
Та справа у тім , що навпроти така ж ...

І хоч  ми з дитинства музичні фанати,
Нам будуть не милі сусідські пісні ,
Бо в того «нещасного лауреата»
Стоїть «Мерседес» , а у нас, нажаль , ні ...

Яка ж несмачна , як остигне ледь,  кава,
(Хоча , як гаряча-студити спішиш )...
...Та все дуже просто ...у тому вся справа,
Що нам вже ніколи й нічим не вгодиш...