Рифкат Курбан. Действия

Максим Троянович
Жизнь хороша, все это знают,
Но знать не каждому дано,
Она ещё другой бывает,
Совсем другой, не как в кино.
Она бывает невозможной,
Порой до стона и до слёз,
Настолько временами сложной,
Что описать не хватит слов.
Бывает в ней такое время,
Когда охота волком выть,
Когда накопятся проблемы,
Которые нельзя решить.
И ты один, как в поле ветер,
И просишь мир тебе помочь,
Но тишина на белом свете,
Нет никого и только ночь.
Кто крик услышит твой в пустыне,
Кому ты нужен и зачем?
Лишь маме, что грустит о сыне,
И ждёт, хоть с кучею проблем.
И убеждаешься с годами,
Что жизнь сложна, что тут сказать,
Она страшнее чем цунами,
Не хватит слов, чтоб описать.


Дзеянні

Жыць  добра, усе гэта ведаюць,
Але ведаць не кожнаму дадзена,
Яна яшчэ іншай бывае,
Зусім іншай, не як у кіно.
Яна бывае немагчымай,
Парой да стогну і да слёз,
Складанай  часам без прычыны,
Што апісаць не хопіць слоў.
Бываюць у ёй такія тэмы,
Калі ахвота воўкам выць,
Калі  запасяцца праблемы,
Якія нельга вырашыць.
І ты адзін, як у полі вецер,
І просіш свет  дапамагчы,
Ды цішыня на белым свеце,
Нікога,  ноч, хоць ты крычы.
Хто крык пачуе твой у пустыні,
Каму  патрэбен ты,  сусед?
Толькі маці, што журыцца аб сыне,
Чакае, хоць ты з кучай бед.
Пераканаешся з гадамі,
Жыццё складана, што  казаць,
Яно страшней чым нат цунамі,
Не хопіць слоў, каб апісаць.

     Перевёл Максим Троянович

 .