Покрова

Татьяна Левицкая
В маминій долоні,
ніби на осонні,
яблука червоні,
груші золоті.
Рученята кволі...
Бур’яни, квасолі
вишиті на долі
полем у житті.
 
Вітер на подвір’ї...
Доклювали півні
соняхи осінні,
сутінки, жалі.
Засмутилась вишня,
мов журба колишня,
вересень невтішно
губиться в траві.
 
Сонце у криниці.
Мамо, не напиться
без відра водиці -
більше не знайду.
Зоряно і щемно,
хоч не бережемо,
ніжні хризантеми
квітнуть у саду.
 
Білі, пурпурові...
На святу Покрову
заморозки знову
заберуть борги.
Пропадуть жоржини,
присмаки полинні,
мамину калину
заметуть сніги...