Иван Добр. Анна Ахматова. Рус. Бел

Максим Троянович
Іван Добр
Ганна Ахматава ў Севастопалі


Капрызы?
      Натхненні?
             (Дзіцячая быццам лухта...)
- Ад першых праменняў
да  світанку прысніцца -
Цябе акрыляе Стралецкая бухта.
І - не дакрычышся...
                - кліч - не кліч...

Кліч - не кліч
              - чайкі машуць крыламі...
Кліч - не кліч
              - машуць уніз аблокі,
І імчацца
        дэльфінамі
                і трусамі
Вершы,
     ненапісаные,
                покуль ...

Пакуль Запаведаныя
                Папярэднікі
- Кліч - не кліч,
               - Захоўвай - не захоўвай,
- Спяшаюцца выплюхнуць Рускія Гаворкі.
Ты ўсе іх,
          як Праўды
                Божыя
                Прымі.

Пакуль
            Запаведаная
                Расія
(На ўсіх сваіх сяброўскіх
                мовах)
 - Усе часткі  адбітыя ёй бы
                - узгадавала
Як у лепшых
              будучых
                тваіх
                вершах,

   Перевёл на белорусский язык Максим Троянович