***

Валерий Масагор
Мої лелеки
============

В краях невідомих, далеко-далеко,
Я долю щасливу шукав.
Та знову летіли від мене лелеки,
Мов хтось їх кудись погукав.
Я знову за ними, землі відштовхнуся,
І крилами б'ю по землі.
Зхрестилися крила, неначе молюся,
Неначе розгони малі.
Біжу очманіло й назад не дивлюся,
Марніє була' далечинь.
Усе в ній - й дитинство і першії вуса,
І хати похилений тин.
Там перше кохання і перша чарчина,
І перший в житті моїм біль.
Там зрубана перша моя яворина...
Тікаю, тікаю відтіль!
А бігти моєї немає вже сили,
Мов вижате небо, присів.
Летіли лелеки далеко-далеко -
Не чути вже їх голосів.

В.Масагор.