Дощова погода

Белякова Светлана Николаевна
Підійшла до вікна,
там погода дощова.
Хмарно, вітер виє,
гне дерева.
Осінь - ворожка
торкає їх сміливо.
Листя - хусточки змокли
від краплинок дощинок.
Спілі каштани опадають,
час на осінь повертають,
відлітає з ними й літо.
Осіннє барвисте намисто
захльостує ніжно.
Висне прозоре павутиння
з росинками, як кришталь.
Осіннє листя, ніби крилами
нам змахнуло на прощання.
Поступово дні біжать за днями,
сипле пожовкле листя попід ногами.
Осінь - золота пора року,
котра не мовчить,
а багато чому вчить.