Дивлюсь на небо...

Раиса Андрейчук
Дивлюсь на небо - Господа шукаю :
" Мою Вкраїну, рідну, вбережи...
Тебе правдивіш в світі, цім, немає -
До миру путь - дорогу, нам, вкажи ! "

Навіщо посварилися країни?
Без того в світі безлад, хоч кричи!
" Пробач, Отець, гріхи нам і провини,
Хай сплять спокійно люди уночі.

Проклята, ця, війна нехай скінчиться,
Вона несе, лиш, смерті і печаль...
Хай дітям жах цей, навіть і не сниться...
Дай віри, що так мало, в нас, на жаль ! "