Захисникам

Борис Мохонько
   
Захисники Вітчизни-неньки,
На протязі усіх віків.
Ми Вам вклоняємось низенько,
За те, що били ворогів.

Віками Ви зі злом боролись,
Хотіли щастя дітям, всім.
І часто долі не корились,
Як захищали неньку, дім.

Нікого горе не щадило,
З косою смерть тоді ішла,
Біди такої наробила,
Страждань на роки принесла.

За волю пращури боролись,
Щоб ненька вільною була.
Своєму Богові молились,
Нікому не бажали зла.

Свободи дух пустив коріння,
Воно в нащадках проросло.
Бережуть його всі покоління,
Щоб зла і горя не було.

А біль роками точить душу,
Минуле забувати гріх!
Нащадкам нагадати мушу,
Цінуйте пращурів своїх!