Монолог не першоi ледi

Олександр Мачула
Монолог не першої леді
(або роздуми не біля тієї стіни)

Стою і думаю, що час таки спливає,
а крісло президентське у пітьмі.
Хоч називають Україну справжнім раєм,
та райські кущі мабуть не мені…

Сира темниця сили підірвала,
на ноги впала, та й коса не та…
Із шкіри крокодила чи шакала
знайшла шузи, ідучи до Христа.

Були ж часи, коли бабло косила –
із Пашею увесь народ трясли!
А нині – і з Турчиновим несила,
шакали молоді вже підросли…

І що ще треба гоям? Ой, народу…
Землі хватає, є ж де хоронить!
На шарика дісталася свобода –
то чом же зараз крові не пролить?!.

Ну що вже варто вам, старе шкарпіття,
віддать за мене сиплі голоси?
Я ж вас спроваджу з помпою на сміття,
лиш дайте, дайте, дайте покосить!

12.10.2018