Варфоломеевская осень...

Ольга Бельзер
Силою власти
Тело Христово
Делят на части,
Несут к престолу,
Словно трофеи
Войны кровавой,
Варфоломею,
Не Богу, славу
Дружно возносят
Враги единства.
Грустная осень.
Пирует свинство...