Кио Рио. Прочитай мне свой стих. Рус. Бел

Максим Троянович
Прочитай мне свой стих,
Выложи, как на духу,
Всю себя, весь свой сор, свою подноготную тину.
Пока ветер не стих,
Разгони всю труху,
Я же вижу, тебе это жизненно необходимо.

Расскажи мне о том,
О чем вечно молчишь,
О чем хочешь сказать, но боишься открыться.
Ты немая, зато
Громче всех ты кричишь
Где-то там, глубоко, будто подневольная птица.

Отпусти и прости
Все, что сможешь простить,
Что мешает тебе воевать на пределе.
Прочитай мне свой стих,
И тогда, может быть,
Я тебе расскажу, кто ты, на самом деле.



Прачытай мне свой верш
 
Прачытай мне свой верш,
Выкладзі, як на духу,
Усю сябе, усё сваё смецце,
сваю паднаготную ціну.
Пакуль вецер не змоўк,
Разгані  пацеруху,
Я ж бачу, табе гэта
неабходна всеадзіна.

Распавядзі мне пра тое,
Пра што вечна маўчыш,
Пра што жадаеш сказаць,
але баішся адкрыцца.
Ты нямая, затое
Гучней усіх ты крычыш
Дзесьці там, глыбока,
прымусовая птушка быццам.

Адпусці і прабач
Усё, што зможаш прабачыць,
Што замінае табе ваяваць на мяжы.
Прачытай мне свой верш, ды не плач,
І тады, мабыць,
Я табе распавяду,
хто ты ёсць, насамрэч, не дрыжы.

   Перевёл Максим Троянович