Быць беларусам...

Анна Атрощенко
"Быць беларусам - гэта значыць..." Рыгор БАРАДУЛІН.

* * *
"Быць беларусам - гэта значыць,"
як маці родную любіць,
той край, дзе ў кветках стаяць хаты,
рачулка хуценька бяжыць!

Дзе так прыгожа і раздольна,
дзе слова роднае гучыць...
Хоць час імклівы і няўлоўны,
ды з слоўкам родным будзем жыць!