Ден на Европа ли?

Антонина Димитрова -Болгария
Историята вечно се повтаря:
трагедия, комедия и… фарс.
За кой ли път Европа е забравила
урока си по навик глуповат.

Позорно унизена, похитена,
снага превила под глобален гнет,
се радва на поредно „единение”,
премазана от  Нов Световен ред!

А миналото го познава всеки:
За седмица ли, месец или пет
кой как капитулирал, днес известно е,
пред чумата на миналия век.

Лъжи и демагогия безчетни
сервират ни от Брюксел всеки ден.
В сърцето си прославям аз Победата!
Паденията чествайте без мен!

Чиновници надскачат се отново
чий гръб да бъде повече превит
пред евробюрократа и готови са
Честта си да продават за пари.

В училища, прочути  институти
не помнят ли Световната война
и подвига безсмъртен на братушките,
дарили на Европа свобода?!

Нима е нужно пушекът отровен
над Аушвиц пак да висне в слънчев ден
и върне на Европа стари спомени
какво се чества в паметния ден?!

Девети май! Не мога да забравя
безсменния си, свят синовен дълг:
с портрет, на Победилите под знамето,
се вливам в Марша на "Безсмъртен полк"!

На храбри родове съм горд потомък,
воювали и страдали за нас!
Аз бойната им  слава днес готова съм
да браня до последния си час!

Празнувайте Деня си, „европейци”!
И „Одата” запейте в този час!
Наистина ли  толкова сте весели?!
Защо фалшив е общият ви глас?!
9.05.2018г.