У Амерыку

Александр Бохан 4
Iшоў па дарозе-ўбачыў поле,
Поле перайшоў-заўважыў раку,
Раку перайшоў- уперся ў мора,
Бачу: у моры –карабель,
Прынайтаваны да берага.
Адвязаў яго ад берага-
Вецер надзьмуў парус
I памчаў мяне ў Амерыку.