У лазн

Александр Бохан 4
Пар гарачы.
Чаму люблю я пар гарачы?-
За тое, што сэрца ен лашчыць
 I праганяе дух сабачы,
З мяне, так што ен aжно вiшчыць.

Не лезуць думкі ў галаву
I не паскудзяць людзі,-
Ліюць гарачую ваду
Мне на жывот і грудзі.

 Душа ў чалавека есць
Ды не хапае злосці-
У лазні я не першы госць,
Прыду  папарыць косці.
Ды ведаю, што ўсе адно
Не будзе ен шчаслівы-
Паруся у лазні да відно
Да чорна- балай слівы.

 Гарачым парам у сто крат
Душу тваю абсмажам
I будзеш ты і богу рады
І нават “дзякуй” скажаш.