Безхатченко

Любовь Соколик
Прибери мене до рук,
Моя господине,
Я – безхатченко, байстрюк,
Нiчия дитина,

Мене кинули з двору
Прямо на дорозi,
Я волаю у гору
До котячих бозiв,

Щоб забрав мене хоч хтось
До своэї хати,
Дав поїсти хоч чогось,
Щоб я змiг поспати.

Вiдпочивши, я тодi
Стану гарно гратись,
Буду лагiдним, до нiг
Нiжно притулятись,

Буду муркотiть пicнi
Вiд любої ласки,
Нiч настане, увi снi
Розповiм вам казки.

16.10.2018 р.

Стихотворение на украинском языке