Духовность Из Марго Метелецкой

Римма Батищева
На http://www.stihi.ru/2018/10/10/4926

Шиповник дозревает на кусте
Под синими, как летом, Небесами…
Вздыхает ветер тихими басами…
И плащ на винограде пожелтел,

Что щедро урожаем одарил…
Дымят костры сухих опавших листьев…
Калину красит алое монисто –
С ней шли мои былые октябри –

Они оттанцевали милый вальс…
Всё было там: и радости, и слёзы…
А хочется, чтоб молодости грёзы
Вернулись… Но вошёл осенний час
 
В открытые печальные ворота…
Не видно впереди альтернатив…
Мне петь осенний, жалобный мотив?
Былое не вернуть… Так в чём забота?

Мудрее становлюсь, осмыслен путь –
В духовности я вижу жизни суть!
              11.10.2018

Духовнiсть
Шипшина дозріває на кущі
      Під синіми, як влітку, Небесами...
      І вітер стиха хлипає басами...
      І виноград в жовтневому плащі,

      Що вже відплодоносив у садках...
      Горять кострища із сухого листя...
      Хизується калина у намисті -
      Мій свідок в проминаючих роках -

      Вони відтанцювали, відгули
      Грайливим співом й плачем, як годиться...
      А хочеться, щоб знову - молодиця...
      Та забивають старості голи

      В наскрізні, сумом кроплені ворота...
      Але яких шукать мені ділем ?
      Запалюватись осені жалем ? -
      Час - незворотній...То об чім скорбота?

      Мудрішають осмислені літа -
      В духовності...найвища є мета!