Роберт Геррик. Н-757 Песня

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-757) Песня

Утопи, сожги, казня –
Смерть желанна для меня;
Длить моих мучений боль –
Верх жестокости. Уволь!
От ударов я устал:
Бить – так сразу наповал;
О, из милости своей
В сей же миг меня убей!


Robert Herrick
757. A SONG

    Burn, or drown me, choose ye whether,
    So I may but die together;
    Thus to slay me by degrees
    Is the height of cruelties.
    What needs twenty stabs, when one
    Strikes me dead as any stone?
    O show mercy then, and be
    Kind at once to murder me.