Telesme ey sevgili canan, meni terk etmeye...

Листат Гянджинский
Sene gore gelmiwem dunyaya,ezablarini dunyanin cekmeye,
ewqin toxumunu ekdim dunyada,meylim yoxdu sensiz cennete...

Her yerde qeribem sensiz,caliwma derd vermeye mene,
Telesme ey sevgili canan,meni tek qoyub terk etmeye...

Sene gore bu dunya wirindir,ezizdir mene,
qizil saclim menim,deli ureyim aiddi tek sene...

Telesme ey sevgili canan,Anari,terk etmeye dunyada,
Bir Allahin,birde senin hec bir mekanda,dozmerem ayriligina...