Ода стриманостi

Олись Лапковский
Ввічливість, триклята ввічливість.
Стримуватись і контролювати.
Відпустила коней – несуть!
Слова вилітають, як зойки,
чи, паче, сойки «кря-кря».
Сердешна моя та скора на слова,
маю клопіт з тобою.
Тебе б цілувати до рану,
та нікому.