Сонет 2039 Дух демагогии

Аллан Гурченко
(На украинском языке)

Дух демагогії

Дух нації – нечистий дух. –
І це є остаточно.
До чого призведе цей рух? –
підступний та порочний.

Дух нації – дух сатани,
зух ненависті, вбивства,
що закликає до війни,
жорстокості, безчинства.

Йому скалічено Любов;
у нього пОпіл – совість;
він – як вампір – пиячить кров;
його – для пЕкла – користь.

І той народ, що волить до нацизму, –
вклоняється безбожному каліцтву.
17.10.18.