А хтось - на гойдалках всю нiч...

Миклош Форма
А хтось – на гойдалках всю ніч...
Не бачу, дівчинка, чи хлопчик.
Гойдається посеред ночі
сама, чи сам... У чому річ?

Чому його, чи то її,
ніхто додому не покличе?
Якась щемлива таємничість
хвилює роздуми мої...

Дивлюсь крізь сльози на очах:
як на дитину місяць світить,
як прагне до зірок злетіти
хлопчина той, чи те дівча...