Татта Дзалатти. Ночью ждёшь звездопада... Рус. Бел

Максим Троянович
Ночью ждём
звездопада!..
днём – синеву
неба!..
ищем тепло
взгляда...
как хруст –
в корочке хлеба!

Сердцу восторг
нужен!!!
травам  упасть
в росы!..
верность нужна
к дружбе!..
Как и ответ
на вопросы!..

Запах морозной
хвои
нужен к зиме
снежной!
к пачке пилюль
от боли
очень нужна
нежность…


Чакаем уначы зарападу...
 
Чакаем уначы
зарападу!..
а днём - сінь
неба!..
шукаем цяпло
погляду...
як храбусценне -
скарыначкі хлеба!

Захапленне сэрцу
патрэбна!!!
траве, каб росным
было рання!...
пэўнасць сяброўству
патрэбна !..
Як і адказ
на пытанне!..

Пах марознай
ігліцы на волі,
зімой снежнай
ахвота,
а да пілюль
ад болю
вельмі патрэбна
пяшчота…

Перевёл Максим Троянович